Antenne Niedersachsen keert elke 2 weken de dag om

Een opmerkelijke programmatische verandering bij Antenne Niedersachsen. De commerciële radiozender in de Duitse deelstaat Nedersaksen laat haar ochtend- en middagdeejay elke twee weken van plek verwisselen.
Antenne Niedersachsen keert elke 2 weken de dag om
De afgelopen twee jaar presenteerde Tom Meyer samen met Sabrina Ege en Verkehrs-Kai Jürgens de “Moin-show” tussen 5 en 10 uur, terwijl Dominik Schollmayer sinds 2016 de middagshow “Von 2 bis Frei” presenteert. Sinds maandag is hier verandering in gekomen, want Antenne Niedersachsen heeft besloten om de twee deejays elke 14 dagen van plek te verwisselen. Hierdoor is Schollmayer nu in de ochtend te horen, terwijl Meyer nu de middagshow presenteert. Op 10 september worden de rollen weer omgekeerd.De wissel maakt deel uit van de promotie van de actie “Antenne Niedersachsen zahlt eure rechnungen” die nu niet alleen tijdens de ochtendshow, maar ook tijdens de middagshow gespeeld wordt. Voortaan betaalt Antenne niet om 6, 7 en 8 uur rekeningen van luisteraars, maar ook om 15 en 16 uur.
Of de wissel goed uitpakt voor de luistercijfers is nog maar de vraag.“Erg slecht voor het constante geluid van de zender,” meent radioconsultant Thijs Bakker, die in het verleden voor diverse Duitse radiostations werkte.
Want ondanks dat zowel de ochtend- als middagshow vaste items hebben, hebben beide deejays toch een andere presentatiestijl. En luisteraars snakken over het algemeen naar vastigheid, vooral in de ochtend.

Overigens wordt er ook Nedersaksen hard gevochten om de luisteraars. Eerder kopieerde rivaal ffn al schaamteloos het concept om het nieuws om 5 minuten voor het hele uur uit te zenden, iets dat Antenne al ruim 20 jaar doet. Antenne heeft nu teruggeslagen door Tim Busche weg te kapen bij haar rivaal. Busche was jaren lang sidekick van de ochtendshow. Van 2015 tot en met 2018 presenteerde hij de dagelijkse middagshow. Busche werkte 20 jaar bij ffn. [Robin Schrama – Radio.NL]