Agentschap Telecom trekt vergunningen Arrow in

Agentschap Telecom trekt de vergunningen van de radio-omroepen Arrow Classic Rock en Arrow Jazz vanaf 11 maart in. Hiertoe is besloten vanwege een structurele betalingsachterstand. Eigenaren Crosspoints BV en Rokit BV zijn geïnformeerd over dit besluit. De uitzending van beide omroepen moet uiterlijk 11 maart om 00.00 uur gestaakt zijn.

“Met de eigenaren zijn in een eerder stadium betalingsregelingen afgesproken. Hieraan is herhaaldelijk niet voldaan. Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen. Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt om de vergunningen in te trekken”, aldus directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.

 

Volgens verantwoordelijk Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk moeten vergunninghouders gewoon voldoen aan hun betalingsverplichtingen anders ontstaat oneerlijke concurrentie tussen vergunninghouders die wel netjes aan hun verplichtingen voldoen en zij die menen niet te kunnen betalen.