Internet en Radio, een perfecte combinatie

 

Stijging merkspecifiek online zoekgedrag met 52% door inzet radio

 

Onderzoek uit Engeland heeft aangetoond dat consumenten die naar radioreclame hebben geluisterd 52% vaker de merknaam uit de radioreclame intypen bij online zoekgedrag. Gemiddeld besteden de 23 merken uit het onderzoek 10% van hun totale mediabudget aan radio. Maar de bijdrage van radio aan het merkspecifieke zoekgedrag is relatief veel groter waardoor radio gemiddeld vier maal zo kostenefficiënt is dan de andere media in het stimuleren van het merkspecifieke online zoekgedrag. Een goede creatieve executie is essentieel en kan het gemiddelde effect nog verder verhogen.

 

Voor het onderzoek werd het surfgedrag van 1200 respondenten die naar de radiocommercials hadden geluisterd, vergeleken met dat van 600 respondenten die dat niet hadden gedaan. Er werden 23 verschillende reclamecampagnes geanalyseerd uit 5 verschillende branches (verzekeringen, reizen, auto’s, telecommunicatie, retail)

 

Volgens John Naughton, Professor en Internet columnist van de Engelse krant The Observer, kan Radio adverteerders helpen om hun merken zichtbaar te laten blijven in een online wereld die steeds meer gedomineerd wordt door grote zoekmachines. Binnen de zoekresultaten van deze machines raken merken steeds meer ondergesneeuwd tussen de lawine aan o.a. prijsvergelijking sites.

 

Onderzoek UK: Radio en internet een sterke mix!

 

Surfen op het internet en radio luisteren tegelijk? URL’s communiceren in radiocommercials? Radio wordt steeds vaker gebruikt om traffic naar een website te genereren. Om meer inzicht te krijgen in de combinatie radio en internet hebben de RAB en de IAB in Engeland hun kennis gebundeld. Gezamenlijk onderzoek wijst uit dat radio en internet een sterke combinatie is om de doelgroep te bereiken, aan je te binden en vervolgens tot actie aan te zetten.

http://www.rab.fm/Waarom-Radio/belang-van-radio/Radio-in-de-Mediamix/radio-en-internet/