Sky Radio nummer 1 bij vrouwen!

Het was al langer bekend, maar de cijfers bewijzen het ook. Skyradio is het nummer 1 station bij vrouwen, zo laat de zender vandaag weten. Het marktaandeel in de doelgroep ‘Vrouwen 10 jaar en ouder’ steeg in de periode juli-augustus naar 10,2%. Skyradio is daarmee onder vrouwen de populairste zender van Nederland.

Dit blijkt uit de laatste luistercijfers die onderzoeksbureau CLO RAB/Intomart GfK afgelopen donderdag bekend heeft gemaakt.

Skyradio, DJ free, scoort tussen 07.00 en 24.00 uur hoog bij vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Ook onder vrouwen 35 tot 49 jaar is Skyradio de nummer 1 van Nederland (onder de landelijke radiostations) met 13,5% marktaandeel.

De grootste groei realiseerde Skyradio in de afgelopen maanden onder jongere vrouwen (20 tot 34 jaar), waar de zender nu een marktaandeel van 13,1% scoort. Wekelijks luisteren 1,6 miljoen vrouwen van 10 jaar en ouder naar de non-stop muziekzender. Vooral op het werk is de zender populair.

CEO Ab Trik van de Skyradio: “We richten ons met onze non stop zender en de ‘No Repeat Workday’ op zoveel mogelijk luisteraars, mannen natuurlijk net zo goed als vrouwen. Maar je merkt dat vooral vrouwen het meest houden van de mix en de muzikale afwisseling die Skyradio hen biedt. Daarom staat Sky op veel werkplekken en in bijvoorbeeld winkels de hele dag aan.”

bron: www.radio.nl