Thijs Bakker assistent programmaleider Sky Radio (www.radio.nl)

Het landelijke station Skyradio heeft Thijs Bakker aangetrokken als assistent programmaleider. Bakker gaat huidig programmaleider Uunco Cerfontaine assisteren bij het programmeren van de non-stop muziekzender en keert hiermee terug op het oude nest. Van 2002 tot 2004 was hij namelijk al muzieksamensteller bij Skyradio. Thijs Bakker begon zijn radiocarrière in de jaren ’80 bij de populaire piraat Keizerstad in Nijmegen.


Daarna ging bij aan de slag bij Ad Roland en adviseerde naast stations in Nederland ook veel zenders in Duitsland. In september 2000 ging Bakker aan de slag als muzieksamensteller bij Radio 10FM, om twee jaar later dezelfde functie te vervullen bij Skyradio. Na Nederland was het tijd voor een avontuur in het Buitenland, want in december 2004 werd Bakker hoofd muzieksamensteller bij Hit Radio FFH, het best beluisterde radiostation in de Duitse deelstaat Hessen, en zusterstation Harmony FM.

Eind 2008 vertrok Bakker uit Hessen om zich als zelfstandig radioconsultant te verhuren. De afgelopen jaren werkte hij onder meer aan de ‘relaunch’ van Radio NRW, aanbieder van het raamprogramma van 45 commerciële lokale radiostations in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Daarnaast krijgt de radioconsultant regelmatig opdrachten van Broadcast Programming & Research (BP&R), een gerenommeerd bedrijf op het gebied van radioadvisering en programmering.

Skyradio kan de hulp van Bakker overigens goed gebruiken. Het is geen publiek geheim dat het station de afgelopen jaren fors marktaandeel heeft verloren aan de concurrentie. Bakker kijkt dan ook uit naar zijn terugkeer bij de non-stop muziekzender: “Ik voel me vereerd om weer aan de slag te mogen gaan bij Skyradio. Na jaren in het buitenland te hebben gewerkt voelt het als thuis komen. We gaan met het team van professionals hard werken om Skyradio nog beter en relevanter te maken.” Naast zijn werk voor Skyradio blijft Bakker ook consultant bij Radio NRW en BP&R. [RS/Radio.NL]