20 jaar geleden aan boord van de Ross Revenge

20 Jaar geleden heb ik 2 periodes als DJ en nieuwslezer doorgebracht aan boord van de Ross Revenge (Panama). Het zendschip van Radio Caroline, Radio 558 en Radio 819. Dit onder het motto dat je het meegemaakt moest hebben, ik vond het verschrikkelijk.

Dronken Engelse D.J.’s, storm, 1 maal per week douchen en als hoogtepunt, of dieptepunt een stroomuitval waardoor we ’s nachts onverlicht op de Noordzee lagen te dobberen. Midden op een drukke vaarroute. Ik stond doodsangsten uit terwijl ik in het pikdonker met een lullig zaklampje op de brug mijn licht richtte op naderende schepen. Not funny!

Ik was geen zeezenderfreak of wanker, ik wilde gewoon radioprogramma’s maken. Collega Walter Zwart vertelde me onlangs dat ik al destijds aan boord al pragmatisch programma maakte, ik pakte gewoon 3 dubbel lp’s, met de grootste hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Waarom uren in het archief zoeken naar leuke liedjes als je op deze 3 dubbel lp’s de grootste hits al te pakken had?