Edwin Evers in Profiel

Al jaren ben ik een groot bewonderaar van mijn streekgenoot Edwin Evers. Aanstaande zaterdag staat het KRO televisieprogramma Profiel in het teken van deze radiovirtuoos. Ik luister zo vaak mogelijk naar zijn fantastische radioprogramma op Radio 538. Regelmatig sta ik versteld van zijn intelligente manier van radiomaken, ik bewonder zijn vermogen om zaken te combineren, bijvoorbeeld om in hetzelfde telefoongesprek 3 verschillende mensen te laten opduiken. Ik herinner me een telefoongesprek met iemand die verbleef in een hotel in New York, Edwin was op zoek naar een zekere ‘Verlinden’. Hij laat zich doorverbinden door de telefoniste en krijgt Rob Verlinden, de tuinman aan de telefoon. Het typetje dat Edwin zo heerlijk kan immiteren. Na dit hilarische gesprek laat Edwin zich door Rob weer aan de receptie terugverbinden en wordt alsnog met de juiste ‘Verlinden’ verbonden. Een typisch voorbeeld van de intelligente manier van radiomaken die Edwin zo bijzonder maakt. Verschillende invalshoeken gebruiken om een attraktief programma te maken.

Profiel wordt zaterdag 15 november uitgezonden op Nederland 3, om 21.30 uur.